11:29 Pečujeme doma č. 1/2024, návod pro krizové situace, nová videa

Uloženo: 19.4.2024 23:18:08

Vážení a milí pečující,

posíláme číslo 1/2024 novin Pečujeme doma (ke stažení). Novinám dominují dva rozhovory Jaroslava Štěpaníka. První vedl s profesorem Martinem Potůčkem o důchodovém zabezpečení. Druhý s onkologem Josefem Drbalem o tom, jak se promítá Hippokratova přísaha do moderní zdravotní a sociální péče. Článek Marcely Kašpárkové nabízí ke zhlédnutí filmy s tematikou pečování a jistě potěší i pravidelné sloupky Ivana Jergla. V pečovatelské poradně najdete odpovědi na otázky ošetřovatelské i sociálně-právní i právnické.  
Číslo vychází tentokrát v rozšířené podobě. Uvnitř novin najdete i mimořádnou přílohu Když nastane krizová situace. Má pečující vyzbrojit praktickými návody pro náročné a často urgentní problémy nejrůznějšího druhu, které nastávají při péči o seniory. Příloha vyšla i v tištěných novinách a budeme ji vydávat v průběhu roku také samostatně. Má 4 strany velkého novinového formátu a zájemcům ji došleme poštou zdarma. Profesionálům nabízíme rovněž bezplatně balíčky této přílohy pro rodiny klientů a pacientů. Objednávejte prosím s uvedením počtu výtisků (násobky deseti) na info@pecujdoma.org.

Natočili jsme také nová videa ze seriálu Představujeme 5 typů služeb: o pobytové odlehčovací službě a hospicu. Seriál by vám měl pomoci zorientovat se, v čem může být ta která prospěšná, v čem pomoci nemůže, jaké potíže mohou při využívání služeb nastat a jak jsou řešeny, jak je dojednat a v lecčem dalším.

Zveřejněna jsou už čtyři videa:

Páté video ze seriálu bude o domácí zdravotní péči, tedy home care.

A to je tentokrát vše. Zdraví vás a pěkné dny přeje

Moravskoslezský kruh

P. S. Připomínáme ještě, že se už můžete hlásit na naše kurzy pro pečující a opatrovníky v Brně.

-- Moravskoslezský kruh, z. s. e-mail: info@pecujdoma.org tel.: 773 060 187, 774 738 090 https://www.mskruh.cz/