PEČUJ DOMA - BEZPLATNÉ KURZY A VIDEA

Uloženo: 22.3.2024 9:47:33

Vážení a milí,

hlásíme se s přehledem zpráv z Moravskoslezského kruhu. 

Především bychom vás chtěli pozvat do Brna na kurzy, které jsme vypsali na červen. Setkání bude celkem šest a probereme vše, co potřebuje znát ten, kdo doma pečuje, a to především o dospělé osoby: sociálně-právní záležitosti včetně opatrovnictví i zastupování (lektorka R. Pešlová ve dvou kurzech), specifika péče o osoby s demencí (Z. Beránková Juchelková), ošetřování (L. Zemanová), péče v závěru života (B. Bradáč). Vyhradili jsme dost prostoru pro dotazy, praktická řešení problémů i přípravu na nenadálé situace, které vás mohou při péči potkat. A rozhodně doporučujeme navštívit i kurz v přírodním prostředí, který má charakter sebepéče (M. Kaiprová, M. Holcová), protože vyčerpání je jedním z problémů nejčastějších.
Kurzy budou čtyřhodinové a jsou bezplatné, většina se uskuteční ve spolupracující Knihovně J. Mahena na Kobližné ulici a kurz sebepéče na Lesné na okraji města. Podrobný harmonogram s programy kurzů najdete na stránce: https://www.mskruh.cz/akce/cyklus-kurzu-pro-pecujici-v-cervnu-2024-v-brne. Pokud se rozhodnete přijít, zaregistrujte se prosím přes formulář, který je na téže stránce.
Od září navážeme také podpůrnými skupinami, více informací pošleme v dalších newsletterech.

Před časem jsme začali natáčet seriál představující služby, se kterými se nejčastěji můžete setkat při péči o seniory. Pracovníkům těchto organizací pokládáme rozmanité otázky, aby si diváci ujasnili, v čem se liší a co od které služby čekat, jak je sjednat, z čeho hradit, jaké mohou vyvstat problémy, jak se řeší a mnohé další.
V playlistu Představujeme 5 typů služeb můžete zhlédnout první dva díly – Terénní pečovatelská služba a Domov pro seniory. Připravujeme videa z hospice, odlehčovací služby a domácí zdravotní péče, tedy home care. 

Přejeme pěkné dny a těšíme se v červnu na osobní setkání v Mahenově knihovně nebo na Lesné.

Blanka Švábová, Antonín Hošťálek za MS kruh

-- Moravskoslezský kruh, z. s. e-mail: info@pecujdoma.org tel.: 773 060 187, 774 738 090 https://www.mskruh.cz/